Zo blokkeerde ik een inkomend videogesprek in whatsapp

Laatste update: zondag 19 september 2021

Hoe blokkeer je een inkomende videocall via whatsapp? Dat is: iemand die je belt via whatsapp en een gesprek met je wilt voeren via een videobeeld. Hoe blokkeer je zo’n beller? Dát ga ik in dit artikel beschrijven. Zie onder voor de stappen die je moet nemen.

Reden voor blokkeren inkomend videogesprek whatsapp

Ik werd vandaag gebeld via whatsapp door een voor mij onbekende beller. Want het nummer stond niet in de contactenlijst van mijn telefoon. Het was een video-oproep. Mogelijk betrof het een spammer. Je kan de onderstaande stappen echter ook toepassen op bekenden die jou willen videobellen, maar liever een blokkade tegen wilt opwerpen.

Extra voorzichtig

Het ging dus om een inkomend gesprek van iemand die met mij wilde beeldbellen (video). Uiteraard heb ik niet opgenomen want er is momenteel sprake van veel whatsapp-gerelateerde fraude, waardoor ik extra voorzichtig ben. De persoon op de profielfoto was voor mij ook totaal onbekend.

Ik zocht via Google naar een oplossing maar kon niet zo snel iets vinden. Uiteindelijk is het op de onderstaande manier gelukt om het videogesprek te blokkeren, zodat deze persoon mij niet meer kan lastig vallen!

Volg de stappen:

  1. Open whatsapp;
  2. Klik op de tab ‘oproepen’ (want standaard sta je op de tab ‘chats’ wanneer je whatsapp opent);
  3. Kijk welk nummer je gebeld heeft (zoek het nummer van degene die je wilt blokkeren). Als het om een gemist video-gesprek gaat, staat er een camera-icoontje bij;
  4. Klik op het nummer. (wees niet bang: zolang je maar niet op het telefoon-icoontje klikt, ga je die persoon niet per ongeluk bellen). Klik daarom alléén op het telefoonnummer;
  5. Je bent nu op de pagina ‘Oproepinfo’ terechtgekomen. Bovenaan zie je 3 bolletjes (in de rechterbovenhoek);
  6. Klik op de 3 bolletjes en kies voor ‘blokkeren’;
  7. Whatsapp vraagt om bevestiging, klik nogmaals op ‘blokkeren’;
  8. Even geduld, het telefoonnummer is nu geblokkeerd. Een videocall is nu niet meer mogelijk voor die persoon. Je hebt je rust terug.

Deze madam / vent / computerprogramma, kan jou vanaf nu niet meer lastigvallen met dit specifieke telefoonnummer.

Is het gelukt om het nummer te blokkeren? Laat het dan hieronder weten in de comments.

Plaats een reactie